伯乐菲儿幼儿园

发布时间:2019-03-01    点击次数:2937次

项目基地位于陕西省八百里秦川腹地,渭水穿南,嵕山亘北,山水俱阳的咸阳。咸阳东邻省会十三朝古都西安,建筑由两个主体量组成,建筑外墙采用白色为主要,我们的设计师希望能够创造一个与外界隔绝,专门留给儿童的心灵归属的空间与场所。在相对简单的内院立面体系塑造中,整体造型在尺寸和颜色运用上都极致简单且抽象,纯净而简单的单色风格,赋予了当代建筑设计的优美,找到一种与现实剥离的独特艺术体验。

The project base is located in the hinterland of Qinchuan, 800 miles in Shaanxi Province, with the south of the river, the north of the mountain, and the Xianyang of the mountains and rivers. Xianyang is adjacent to the ancient capital of Xi'an in the thirteenth dynasty. The building consists of two main bodies. The exterior of the building is white. Our designers hope to create a space and place that is isolated from the outside world and reserved for the children. In the relatively simple inner courtyard façade system, the overall shape is extremely simple and abstract in size and color. The pure and simple monochrome style gives the contemporary architectural design beautiful and finds a unique and practically stripped Artistic experience.

金点子 | Lightning Inspiration


圆形图案的立体感循环是打造层次性的韵律演绎,协调与节奏让空间不繁复不紊乱,圆润空间使得整个空间建筑看上去充满活力,在短时间内吸引了孩子的目光,形成了建筑设计的焦点,此建筑外形的表现力和亲和力都耐人寻味,风格统一的圆形几何雕刻在墙面上,更让墙上充满了生机。大小不一的圆形空洞代替了传统的大玻璃,富有童趣的立面创意,在形式上更加的新鲜和具有艺术感,这能让小朋友多了一份想象的空间,让他们学会用不同的角度和视角去看窗外的世界。该项目周边光线充足,有美丽的绿树环绕,一切美好映于地面及绿色的屋顶上,葱郁的自然景观与建筑之间形成了一个和谐的关系,使得空间景观层次更为丰富,也更好地满足儿童探索与求知的天性。

The three-dimensional circular cycle of the circular pattern creates a hierarchical rhythm interpretation. The coordination and rhythm make the space not complicated and chaotic. The rounded space makes the whole space building look vibrant, attracting the children's eyes in a short time and forming the architectural design. The focus of the building's appearance and affinity is intriguing. The uniform circular geometry is engraved on the wall, which makes the wall full of vitality. The circular hollows of different sizes replace the traditional large glass, the childlike façade creativity, the form is more fresh and artistic, which can make the children have an imaginary space, let them learn to use different The angle and perspective to see the world outside the window. The surrounding area of the project is full of light, surrounded by beautiful green trees. All the beautiful scenery is reflected on the ground and the green roof. The lush natural landscape and the building form a harmonious relationship, which makes the space landscape more abundant and better. The land meets the nature of children's exploration and knowledge.

设计生成 | Conceive Outline


理想输出 | Wish Fulfillment